Sve Prednosti Omega 3 Masnih Kiselina

by
Zadnjih par godina sve češće se priča o omega3 kiselinama, i potpuno s pravom. Omega 3 su masne kiseline koje su jako bitne za zdrav organizam.

To su masnoće kojih se apsolutno ne trebamo bojati. Naime, one smanjuju rizik od srčanih bolesti, utječu na kolesterol, visoki tlak pa i na rad mozga.  Osobe kojima nedostaje omega 3 , mogu imati i suhu kožu i kosu bez sjaja. Kosa može pucati, pa čak i ispadati. Ako imate lomljive nokte, koji vrlo često pucaju, također može biti zbog nedostatka omega3.  Istraživanja su čak pokazala da ljudi koji pate od anksioznosti i depresija također imaju puno benefita od uzimanja omega3 kiselina. Siptomi im se jako brzno smanjuju i s vremenom osjećaju  puno bolje.

omega 3
Važno je napomenuti da ove masne kiseline naše tijelo ne može samo proizvesti pa ih je jako bitno unositi putem prehrane ili dodataka.  Ako volite ribu, savršeno. Riba poput  srdele, lososa, bijele ribe, inćuna puna  je  omega kiselina. 
omega 3

No ako ne volite ribu, omega možete unijeti i na drugačije načine. Možda niste znali ali omega kiseline možemo pronaći i u algama, planktonima i rakovima.  Životinje također ne proizvode same omega 3 kiselinu, one ju dobivaju od algi.  Studije pokazuju da sadržaj omega 3 u algama je dosta sličan iznosu omega 3 u ribama. Ono sto je veliki plus kod algi je to sto alge su puno čišći i biljni izvor. Dok kod riba postoji problem, teških metala  ali i okoliša. Ako pri uzgoju ribe ugrožen okoliš. Također bitno je znati podrijetlo i kvalitetu ukoliko koristite dodatke prehrani.  Mikroalge su najstariji živi organizam na Zemlji.  Nazivaju ih još super hranom i to iz razloga sto su bogati su izvor aminokiselina, željeza, magnezija, sadrže vitamine ali i beta karoten. Alge su također dobra za detoksikaciju organizma. Bogate su klorofilom koji je snažani prirodni detoksikant.  Znate da spirulina sadrži vise proteina nego meso?!  Kod uzimanja omega 3 kapsula uvijek biram one koji su potpuno prirodni, veganski.  Poput Omega 3 kapsula iz Malinice. One čak ne uzrokuju žgaravicu. Dodani plus. Zar ne?

Jos jedan odličan način kako unijeti omega3 je ulje.  Ako volite salate kao i ja, Ulje Omega 3-6-9Ulje od Nutrigolda je savršeno!  Imablago orašasti okus, koji vam an prvu može biti neobičan ali vjerujte naviknetese.  Sadrži suncokretovo ulje, vitamin e,laneno ulje, ulje uljane repice te ulje noćurka.  Ne morate ga staviti puno, ja obično stavimmalu žličicu umjesto maslinovog ulja, ili u kombinaciji s njim. Jako ukusno,vjerujte mi!

Osim salata volim i smoothie zdjelice. Jednostavne su za napraviti, a jako jako su ukusne. Meni su definitivno najdraži doručak, vrlo često i desert.  Možete staviti voće koje volite, pa čak i povrće, dodati orašaste plodove, granolu. Zbilja je 10000 načina.  Meni je definitivno najdraža kombinacija s bananama i bobičastim voćem. 

smoothie zdjelice

RECEPT

  • 2 smrznute banane
  • Šaka bobičastog voća
  • Pola žličice spiruline
  • I vrlo malo vode ili zobenog mlijeka

Ove sastojke izmiksate u blenderu, i stavite u zdjelicu. Gore možete staviti bilo kakve dodatke. Ja obično stavim, kokos, voće, domaću granolu, chia sjemenke i malo meda.