Health And Beauty Benefits From The Sea

by
Iako smo još daleko kalendarski od ljeta, volimo povremeno zamisliti da nas do njega dijeli tek nekoliko dana.

more

Pisali smo već koliko su more i morska sol zdravi za naše tijelo. Ne pomaže nam samo kod fizičkog zdravlja, također je od velike pomoći kod psihičkog. Sjetite se samo kako lakše utonete u san kad ste na moru. Opušta vas sami pogled na valove? Upravo šum valova utječe na nas, ali i samo disanje, i udisanje iona. Negativni ioni uravnotežuju razinu hormona sreće. Kako smo daleko od mora, često si priuštimo kupke s morskom soli, pilinge, i naravno, koristimo je u kuhanju.

Osim morske soli, često koristimo riblje ulje. Poznato je kako je ovo ulje jedan od najbogatijih izvora omega-3 masnih kiselina, a upravo omega-3 smanjuje rizik od srčanih bolesti, regulira kolesterol, poboljšava imunitet...Možete ga dobiti konzumirajući samu ribu, u tekućem obliku, ili pak u kapsulama.

more

Morsko povrće ili alge sadrže velike količine skoro svih minerala. Reguliraju metabolizam, detoksiraju, štite od virusnih infekcija, ublažavaju PMS i još mnogo toga. Jako su bitne u prehrani ljudi koji ne jedu meso. Vrsta mikroalge, spirulina, podiže imunitet, bogata je vitaminom b12, te olakšava menstrualne bolove. Najčešće se dodaje u sokove. Možete je pronaći u bio&bio. Alge se najčešće jedu skoro pa sirove, ili prelivene kipućom vodom. Možete ih pripremati s povrćem, stavljati u salate, miso juhe, ili ih možete koristi za sushi.

Još jedan proizvod mora, koje su odlična zamjena sintetičkim spužvama, su morske spužve. Ovaj vodeni organizam poznat je po svojoj kvaliteti još iz antičkih vremena.Strujanje morske vode omogućuje spužvi polagani rast koji je zaslužan za njezinu gustoću. Morska spužva omogućava sjajan ali i nježan piling , potiče prokrvljenost kože, sadrže prirodan spoj minerala koji pomažu kod artritisa i navodno kod nekih vrsta raka. Poznate su one poluprerađene i one prerađene. Prerađene morske spužve su vrlo fine teksture te nježne žute boje, svilenkaste su i pogodne i za najosjetljiviju kozu. Toliko su nježne da su odlične i za djecu. One poluprerađene su grublje, te imaju efekt jačeg pilinga. Dugotrajne su, i savršene su za normalnu kožu.

more

Ukoliko ste u potrazi za morskom spužvom Volo ima poprilično veliki izbor. Njeguju tradiciju koja je stara čak 300 godina. Spužve su ručno sakupljene s dna Jadranskog mora. Savršeno je to sto im je jako bitno očuvati prirodno bogatstvo, pa su i njihove metode dizajnirane tako da čuvaju prirodna staništa spužva te omogućuju revitalizaciju populacije spužvi podržavajući održiv odnos između potreba komercijalnog tržišta i prirodnih resursa.

Photo: Pexels, Volo

…………………………………

Pratite nas: