Homemade Healthy Nutella Recipe ( Vegan, Dairy-Free, Paleo)

by

zdrava nutella recept

 

Postoji li osoba na ovom svijetu koja može odoljeti Nutelli? Možemo reći da znamo za Nutellu otkako znamo za sebe. Bilo to u obliku doručka,  popodnevnog zalogaja  ili pak tople čokolade (da i to smo isprobale). Yum!

Danas ćemo raditi zdraviju verziju Nutelle, bez šećera, koja je bogata vitaminom E, zdravim mastima, i ima upola kalorija od one Nutelle koju kupite u trgovini. I da ne spominjemo, da je skoro pa identična pravoj Nutelli.

Recept je vrlo jednostavan, potrebna su vam svega 5 sastojaka; lješnjaci, voda, med, datulje, sirovi kakao prah.

 

zdrava nutella recept

.
Let’s go!

Sve što vam treba je:

70 g lješnjaka

2 dcl vode

100 g datulja

2 žlice sirovog kakaa

2 žlice meda

Prvo je potrebno ispeći lješnjake u pećnici na 150 stupnjeva ili pak u tavi na 6 minuta. To će zagrijati prirodna ulja te će se isto tako kožica lakše skinuti. Kada se lješnjaci malo ohlade, stavite ih u blender zajedno sa vodom i izblendajte sve dok tekstura ne bude kremasta. Zatim dodajte datulje, sirovi kakao i med. Blendajte sve sastojke 3-4 minute, sve dok ne dobijete željenu teksturu. Ako vam Nutella nije dovoljno slatka uvijek možete dodati još malo meda. I to je sve!

 

zdrava nutella recept

zdrava nutella recept

 

Ako isprobate ovaj recept, pošaljite nam slike vaših Nutella na Instagram. Tagajte #tiateilli i recite nam kako vam se sviđa.

 

…………………………………

Pratite nas: