Veganske Američke Palačinke

by

Vjerujem da ne postoji veliki broj ljudi koji ne voli palačinke. Ja ih naprimjer obožavam. Mogu ih jesti apsolutno svaki dan, i sa apsolutno svim nadjevima. Volim slatke palačinke, slane, one klasične, ali i američke. Ako niste upoznati s američkim palačinkama, one su manje, deblje, flafaste. Što se tiče recepta za palačinke svatko ima neki svoj. Ja vam danas pišem onaj za veganske američke palačinke. Ove palačinke savršene su za doručak, ili večeru. Vrlo jednostavno se pripremaju, od samo nekoliko sastojaka. Napomenula bih da zobeno mlijeko možete zamijeniti bademovim, ili pak kravljim.

Sastojci


1 šalica brašna
1 žlica šećera
Pola žličice cimeta
1 vanili šećer
Prstohvat soli
1 prašak za pecivo
1 šalica zobenog mlijeka
1 žlica jabučnog octa

U jednu zdjelu stavite suhe sastojke. Brašno, sol, prašak za pecivo, šećer, vanili šećer te cimet lagano izmiješajte. U drugu zdjelu pomjerajte vaše mokre sastojke. Ako vas zabrinjava ocat, vjerujte mi nećete ga osjetiti. On će se aktivirati s praškom za pecivo, te će palačinke biti jako mekane a ne gumenaste. Zatim mokre sastojke sjedinite sa suhim. Možete koristi mikser, ili možete dobro izmjesti kuhačom. Kada ste sastojke dobro izmješali ostavite smjesu da stoji 5-10 minuta.

Pecite ih na laganoj vatri, na lagano zauljenoj tavi. Tavu prethodno dobro zagrijte. Pripazite na veličinu palačinka, zapamtite ovo su američke. Manje su! Kada smjesu stavite na tavu, pričekajte da se stvore balončići, tada ju prebacite na drugu stranu. Palačinke trebaju imati jako lijepu zlatnu boju. Palačinke poslužite s nadjevom i dodacima po želji. Dobar tek.