Roasted Pumpkin Soup

by

Počela je jesen, a s njom su započele rapsodije mirisa i plusevi na vagi.Jednostavno ne možemo odoliti pitama od jabuka, cimet pužićima i nezaobilaznim juhama. Tješimo se time kako treba pripremiti tijelo za dugu i hladnu zimu, slatke laži, kao i pite koje jedemo. A osim toga, poslije duge jesenske šetnje najbolje što možemo napraviti za naše promrzlo tijelo i prazan trbuščić je ugrijati ih s toplom aromatičnom juhicom, zar ne? Kako je počela sezona bundeva, odlučile smo s vama podjieliti naš najdraži recept. Jednostavan, ukusan i savršen za hladne dane.

juha od bundeva

 

Hokkaido i butternut bundeve ogulimo i izrežemo na komade, isto tako dvije mrkve, jedan luk,jedan batat i tri paprike začinimo sa soli, paprom, žličicom meda,malo ulja , te stavimo đumbira i čilija po volji. Mi volimo malo ljuće pa dodamo poprilično. Odlično je što možete kombinirati bilo kakvo povrće, ukoliko nemate batat, zamijenite ga krumpirom, ako nemate dvije mrkve bit će odlično i s jednom.

 

juha od bundeva

 

Nego, vratimo se receptu; izrezano povrće stavite u pleh i pecite na 180 dok svo povrće ne bude mekano. Pečeno povrće se zatim izblenda i doda se vode da bi se postigla željena gustoća, zatim stavite sve još jednom na vatru dok prokuha.

 

juha od bundeva

 

Juhu poslužimo obično uz topli tostirani kruh. Ako želite baš biti „fancy“, pospite juhu prženim bundevinim sjemenkama i s malo vrhnja za kuhanje. Recept je jednostavan i ne zahtijeva baš nikakve kulinarske sposobnosti, sve bacite u pleh, ispečete, izblendate, prokuhate i jedete. Easy peasy!

juha od bundeva

juha od bundeva

Sastojci:

1 hokkaido bundeva,  1 butternut bundeva, 2 mrkve, 1 luk, 1 batat, 3 manje paprike

Žličica meda, đumbir, čili, sol papar,ulje

Dekoracija:

Sjemenke bundeve i vrhnje za kuhanje

 

…………………………………

Pratite nas: