No Bake Mini Easter Cheesecakes

by

Ako pitate nas kolači koji se ne peku su definitivno naš favorit. Ne samo da ih je brže i lakše napraviti, također se ne trebamo brinuti hoće li kolač uspjeti. Za današnji post odlučile smo se upravo za takav recept, mogu reći naš omiljen, mini cheesecake-ovi, u uskršnjoj verziji. Ove kolačiće je tako jednostavno za napraviti… a to vam govori cura kojoj su se medenjaci otopili!

Uskršnji kolači

Sve što vam treba:

– Podloga-

150g petit keksa

100g margarina

– Fil-

250g svježeg sira

100ml slatkog vrhnja

4 žlice šećera u prahu

1 vrećica želatine (20g)

– Dekoracija-

čokoladna uskršnja jaja

jestiva zelena trava( ako ju ne možete naći izribajte čokoladu)

dekorativne šarene mrvice

Uskršnji kolači

Uskršnji kolači

Kekse dobro usitnite, te u njih dodajte otopljen margarin. U kalupe za muffine, stavite papirnate košarice, te dno prekrijte smjesom od keksa. Lagano prstima utisnite.

Krema je vrlo jednostavna, u slatko vrhnje stavite šećer u prahu i miksajte dok ne bude gusti šlag, zatim u to dodajte sir, i sve još jednom lagano promiješajte. Želatinu napravite prema uputama na vrećici i dodajte u kremu.  Košarice punite do gore te ih hladite preko noći. Sutra dan skinite papirnate košarice, i male tortice ukrasite po želji.

uskršnji kolači

Kako je Uskrs za svega par dana, mi smo ih napravile kao mala gnijezda. I moramo priznat da su nam toliko slatka, da ih ne želimo jesti.

uskršnji kolači

uskršnji kolači

 

Sretan Uskrs!