Heart Shaped Cookies – Quick & Easy

by

prhki brzi keksi

Znamo, znamo, valentinovo je prošlo prije par dana,pokloni su kupljeni, nježnosti razmijenjene i pitate se zašto da vam sada donosimo recept kolačića u obliku srca, i još k tome rozih. E pa mi mislimo kada nekoga volite to mu trebate pokazati svaki dan, a kako bolje to pokazati, nego s keksima. Osim toga, zar treba postojati neki poseban razlog za peći kekse? Naravno da ne, ali za svaki slučaj ovi keksi imaju alibi jer su u obliku srca. Odlučile smo napraviti jednostavne kekse od prhkog tijesta, za koje vam ne treba više od četiri sastojka. Mi smo ih izrezale u obliku srca,i napravile odličnu glazuru bez jaja. Ako ne želite kekse u obliku srca, možete i izrezati i ukrasiti kako god želite. Prhki su, te vam mogu duže stajati jer u tijestu nema jaja.

anigif

Sve što trebate:

KEKSI

300g Brašna

200g Margarina

50g. Šećera u prahu

2 Vanili šećera

GLAZURA

150g Šećera u prahu

Mlijeko i jestiva  crvena boja za kolače

 

Recept za kekse je jako jednostavan. Brašno, margarin, šećer u prahu, i vanili šećer stavite u zdjelu, te krenete mijesiti. Trajat će duže dok se margarin ne zagrije. Kad budete imali formiranu kuglicu od tijesta , gotovo je. Tijesto spremite na 20 minuta u hladnjak.  Zagrijte pećnicu na 180 °C  te pripremite lim, obložen masnim papirom. Tijesto tanko razvaljajte, te kalupima izrežite u obliku srca. Pecite ih oko 10 min, ali već nakon 5 min ih češće gledajte, da ih ne bi prepekli. Ohlađeni keksi su spremni za dekoriranje.

 

Iako se kraljevska glazura obično pravi s bjelanjcima, mi ipak volimo više verziju bez jaja. Ova  glazura, je jednostavna, i jako lagano se radi s njome. U zdjelicu stavite 150g šećera u prahu, i malo mlijeka, te miješate, ako vam je pregusto dodajte još malo mlijeka. Glazura mora biti gusta poput paste. Zatim u nju dodajte jestive boje za kolače. Napunite vrećicu za ukrašavanje, i budite kreativni.