Trend Alert: Pearls and Shell Jewelry

by

Coco Chanel jednom je izjavila, “Žena treba konopce, konopce od bisera…” Biseri su oduvijek bili vječiti simbol elegancije i klasike, obožavani od strane mnogih poznatih dama, poput Kleopatre, Princeze Diane, Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn.
Danas bisere možemo vidjeti u potpuno drugačijem obliku, a to možemo zahvaliti inovativnim i kreativnim dizajnerima nakita. Biseri tako izgledaju moderno, zabavno… poput malih umjetničkih djela. Daleko od onog klasičnog okruglog oblika, koji su često bili rezervirani samo za bake. Tako sad u brojnim kolekcijama možemo vidjeti bisere u obliku naušnica, ogrlica, prstenja pa i narukvica. Ono što se nama posebno svidjelo je mix bisera sa školjkicama.

U nastavku vam donosimo nama najdraže brendove s najljepšim bisernim nakitom i nakitom sa školjkama koji će vas odmah podsjetiti na ljeto.

July Child

Web stranica: www.julychild.co.uk

Instagram: @julychildjewellery

biseri i nakit od školjki

photo: Instagram @ julychildjewellery

Jedna od najimpresivnijih kolekcija jednostavnog i unikatnog nakita koju smo ikad vidjele. Osnovana od strane Sinead Flood, July Child nakit savršen je način da izrazite svoju osobnost i pokažete svoj stil na najkreativniji način.

Kragrlica

Instagram: @kragrlica

biseri i nakit od školjki

photo: Instagram @kragrlica

Vjerujemo da ste za Kragrlicu već čuli?! Mnogima omiljen hrvatski modni brend nedavno je izbacio novu neodoljivu kolekciju nakita. Uz njihov već prepoznatljivi mix minimalizma i geometrije, dodali su i predivne bisere. Nama su se posebno svidjele naušnice u obliku grozda, napravljene od slatkovodnih bisera.

Carou Jewellery

Web stranica: www.caroujewellery.com

Instagram: caroujewellery

Bez obzira tražite li ogrlicu od školjki koju ćete nositi cijelo ljeto na plaži ili jedinstvene biserne naušnice… Carou kolekcija nakita je toliko je raznovrsna, da vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe. Inspirirana putovanjima, prirodom i mitologijom, ovaj nakit je pravi izbor ako želite postići boho-chic look.

Sweet Palms Boutique

Web stranica: sweetpalms.nl

Instagram: @sweetpalms.nl

biseri i nakit od školjki

photo: Instagram @sweetpalms.nl

Osnovan od strane dvije prijateljice, Sweet Palms Boutique, zadovoljit će i one najizbirljivije. Na njihovoj web stranici, vidjet ćete puno nakita od školjki, upečatljive lavlje naušnice i dosta 18k pozlaćenih komada. Ako vas to ne natjera da kupite ovaj nakit, onda ne znamo što će…

Cavaleiro

Etsy shop: cavaleirojewelry

Instagram: @cavaleirojewelry

biseri i nakit od školjki

photo: Instagram @cavaleirojewelry

Ako tražite nešto jednostavno i klasično, Cavaleiro je pravi nakit za vas. Dizajniran i ručno izrađen od strane dizajnerice nakita Joane Cavaleiro u srcu Lisabona, ovaj nakit savršeno će zaokružiti svaku modnu kombinaciju.

Amayalili

Web stranica: amayalili.com

Instagram: @amayalili.bijoux

biseri i nakit od školjki

photo: Instagram @amayalili.bijoux

Osnovan od strane dvije mlade dizajnerice u Parizu, ovaj nakit ostavit će vas bez daha. Amayalili kolekcija nakita inspirirana je umjetnošću i književnošću.