Current Crush: Linen Fabric!

by

S prvim zrakama sunca postanemo opsjednute s lanom. Lan je na nama od glave do pete, lan je na našem krevetu, u kuhinji, lan je svugdje. Lagan i ugodan savršen je za vrućine, koža u njemu diše, za razliku od poliestera koji zadržava toplinu. Nekima je problem što se lan lako zgužva, ali nama čak ni to ne smeta, dodaje dozu nekog karaktera, neopterećenosti i bezbrižnosti.

Baš kao što bi trebalo biti ljeti. Lan je prirodni materijal, a platno lana se radi od istoimene biljke lan. Nešto u čemu smo mi jednom pogriješile i od tada uvijek pazimo, da lanenu odjeću uvijek peremo na ruke, kako bi rekle bake. Naime, lan se u perilici zna oštetiti, ili skupiti. Svako ljeto, nadopunimo naš ormar lanom, i zbilja je teško odoljeti savršenim komadima, kada su police trgovina prepune upravo lanenim stvarima. Košulje, haljinice, bermude ili pak kombinezoni savršen su za uvrstiti u ljetnu garderobu. Lanenu odjeću uvijek biramo u prirodnim bojama. Kao naprimjer ovaj Zaful kimono, koji je u prekrasnoj maslinastoj zelenoj. Gumice za kosu su nešto bez čega ljeti ne ide, i ako bi bilo po Carry iz Sex i grada one se nikad ne bi vratile. Priznajemo nama ovaj trend koji se vratio iz 80 tih uopće ne smeta, pogotovo ako su ovako slatke kao ova bordo sa Etsya.

 

p.s koliko puta smo rekle riječ lan? Sudeći samo po 1000 puta napisan lan, lanena, lanenim vidite koliko ga cijenimo i volimo.

.

 

photos: Zaful, thedreslyndeijistudiosEtsy(JulzJane)