This Is Why You Should Own a Blazer This Winter

by

S obzirom na to da nije prošao dan da nismo vidjeli nekog tko nosi upravo ovaj komad odjeće, bilo to na Instagramu, ulici ili modnoj pisti, bilo bi pomalo smiješno biti iznenađen ‘blejzer trendu’. No prije nekoliko desetljeća, blejzeri nisu bili samo običan komad odjeće, nego simbol ženske snage i slobode. Sve je započelo 1910. sa Suffragette odijelom kao izravnim odgovorom na ‘hobble’ suknju ( dugačka suknja koja je bila uska na rubovima, te je znatno otežavala hodanje). Zatim je Coco Chanel dizajnirala blejzer jaknu s odgovarajućom suknjom i sve ostalo je povijest.

Danas blejzere možemo vidjeti u svakakvim kombinacijama, kako poslovnim, tako i zabavnim dnevnim. 

OVERSIZED

‘Oversized’ blejzeri apsolutno su hit ove sezone. Možemo ih vidjeti u različitim printovima i teksturama, od tvida, samta ili baršuna, do kariranih uzoraka. Nama možda najdraža kombinacija je oversized blejzer kombiniran s mom jeansom, običnom bijelom majicom i gležnjačama.

MIX IT UP

Za trendy look isprepletite uzorke i teksture…. Karirani blejzer s kožnim hlačama stvorit će zanimljivi mix, a isto tako izgledati super stylish i chic. Možete također uključiti teksture koje već imate u svojem ormaru, poput trapera ili samta.

THE BLAZER DRESS

Ove godine blejzere možemo vidjeti i u ulozi haljine. Dovoljno ga je samo stegnuti u struku s remenom ili ‘fanny pack’ torbicom i izgledat će odlično.