Why Is A Beret The ‘It’ Accessory For This Season

by

Ooh la la… beretke nam se vraćaju i to u velikom stilu!

Iako smo jedne od onih ljudi koji se osjećaju užasno neugodno sa šeširom na glavi, jedan od razloga je i to što nam većinom budu preveliki, beretke su trend kojem se jako radujemo.

 

 

Možda zbog svoje povijesti ili onoga što ona predstavlja. Nošena još  u vrijeme brončanog doba, beretka ima nevjerojatnu priču za ispričati. Prvo je simbolizirala status seljaka, zatim su je nosili umjetnici, pjesnici i pisci poput Ernesta Hemingwaya, Pabla Picassa… u 60-tima postala je simbol revolucije (Che Guevara), a danas beretka je samo još jedan modni dodatak, ili pak simbol nečeg novog, simbol promjene. Što vi mislite?

 

 

Ako stavimo povijest sa strane, možemo reci da je ovaj trend izgleda odlično. Najbolje od svega, ne trebate potrošiti puno, jer beretke možete pronaći za manje od 100 kuna. A na eBayu cijena ide čak ispod $5.

Ljepota beretki je u tome što ih možete nositi na nekoliko različitih načina, što će zadovoljiti i ljubiteljice minimalizma i ljubiteljice zaigranog stila. Najbolje u njihovu kombiniranju su ‘it’ djevojke Natalie Suarez i Alexa Chung, a to dokazuju i njihovi Instagram profili.

GDJE KUPITI BERETKU?

beretka trend

1.H&M (kupi ovdje); 2.& Other Stories (kupi ovdje); 3. Urban Outfitters (kupi ovdje)

4.Topshop (kupi ovdje); 5. Zara (kupi ovdje); 6. Zara (kupi ovdje)

 

Kako vam se sviđa ovaj trend? Što mislite da bi beretka trebala simbolizirati za 2017 godinu? Recite nam u komentarima.

 

photos: H&M, &Other Stories, Urban Outfitters, Topshop, Zara, Style Scrapbook, The Fashion Cuisine