Kako Napraviti Super Popularni Scrunchie u Nekoliko Koraka

by
scrunchie gumica diy

Scrunchie. Tko bi pomislio da će ovaj modni dodatak izumljen davne 1960-te, biti i dalje hit. Nama su ove gumice bile posebno drage kada smo bile klinke, a ljubav prema njima vratila se prije godinu-dvije, kada smo ih vidjele u totalnom drugačijem look-u. Znamo da se oko ovog modnog dodatka vodila prava mala rasprava. No kao i sa svime – ili ih volite ili ne!

Vjerujemo da ste i vi primijetili – posljednjih mjesec dana scrunchie je postao neizostavni modni dodatak svakog outfita na Instagramu. Ne znamo je li to zbog karantene ili ne… hahha, ali definitivno je hit!

U high street trgovinama, ove gumice mogu se pronaći u gotovo svim bojama, printovima i materijalima – poput svile, pliša ili organze. No zašto ih kupovati, kada ih u nekoliko koraka možete napraviti sami?!

scrunchie gumica diy

Da – vrlo je jednostavno! Najbolje od svega možete ih napraviti baš po svom ukusu. Isto tako možete ih pokloniti svojim prijateljicama, koje će vjerujemo biti oduševljene i cijeniti vaš trud.

Sve što vam treba:

  • materijalpo vašem izboru
  • guma
  • škare
  • konac
  • igla
  • ziherica

1 KORAK

Odaberite materijal za vaš scrunchie! Bitno da je materijal tanji, jer je s debljim materijalima teže raditi. Nama je definitivno najdraži saten.

Izrežite materijal na trake širine 8.5cm i duljine 53cm.

scrunchie gumica diy

2.  KORAK

Presavijte svaku traku na pola, s licem okrenutim prema unutra. Sada su vam potrebni igla i konac. Ako imate šivaću mašinu ovaj dio će ići puno brže i lakše. Šijte skroz uz rub trake i spojite dva dijela.

scrunchie gumica diy

3. KORAK

Sada izvrnite traku na pravu stranu.

scrunchie gumica diy

4. KORAK

Izrežite gumu dužine 23cm i  zakačite je na zihericu. Provucite je kroz traku. Pazite samo da ne izgubite drugi kraj u traci.

gumica diy

5. KORAK

I najlakši! Zavežite gumicu u jedan čvor.

gumica diy

6. KORAK

Sada je potrebno samo saviti rubove tkanine i zašiti jednu stranu s drugom. I to je to!

scrunchie gumica diy

Ako se odlučite isprobati ovaj DIY, podijelite svoj rad s nama i  tagajte nas na Instagramu @tiateilli ili koristite hashtag #tiateilli.

…………………………………

Pratite nas: