Kako Izraditi Vlastiti Mirisni Difuzer od Gline

by

Jeste li ljubitelj difuzera? Volimo kako vam je potrebno samo nekoliko kapi eteričnih ulja za stvaranje opuštajuće atmosfere, vlastite oaze mira. Mirisi imaju tu čarobnu moć, zar ne? Bilo da se radi o svijeći, parfemu ili eteričnom ulju, miris nas može odvesti na čarobno putovanje ili nas podsjetiti na najukusniju pitu od jabuka.

difuzor od gline
Difuzeri od Terakota Gline

Kao pravi ljubitelji DIY-projekata, uvijek smo u potrazi za nekim novim idejama. A jedna nam je odmah zapela za oko – difuzer od gline. Zar to ne zvuči odlično?! I definitivno savršen DIY projekt za nas – obožavamo koristiti eterična ulja i obožavamo izrađivati stvari s glinom. To ste mogli vidjeti i u našim prethodnim postovima. Win-win situacija.

Ovaj DIY je vrlo lagan, pa ga možete raditi i sa svojom djecom. Sve što vam treba za izradu difuzera je:

  • terakota gina
  • valjak
  • kalupi iliti izrezivači za kekse
  • slamka
  • eterična ulja

Za terakota glinu smo se odlučile iz jednog dobrog razloga. Terakota će upiti sva eterična ulja i polako ih ispuštati tijekom dana, baš poput difuzera. Za dizajn smo se odlučile za jednostavne oblike – duga i ”prirodni efekt” s prekrasnim lišćem.

  1. Kao što smo rekle postupak je vrlo jednostavan. Otkinite mali komad gline i razvaljajte ga na glatkoj površini. Debljina bi trebala biti najmanje 1 cm.
  2. Sada pritisnite kalup za kolačiće i stvorite oblike. Za dizajn možete koristiti modle ili poput nas zelenilo. Odlučite li se za naš dizajn, stavite list na glinu i lagano ga pritisnite valjkom. Uklonite list i to je to.
  3. Pomoću slamke napravite rupe na difuzerima ako ih želite objesiti ili upotrijebiti kao ogrlicu ili božićni ukras. Pustite da se glina suši 24 sata. Ne stavljajte glinu izravno na sunce kako biste izbjegli pukotine.
  4. Kad se osuše, rubove izbrusite brusnim papirom, kako bih dobili glatke rubove. Umetnite vrpcu i dodajte nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja.
Difuzer od Gline u obliku Duge

Naša preporuka su eterična ulja Elixir St. Rocha i Aromasin od Aromare. Prvo je mješavina 14 eteričnih ulja poput čajevca, eukaliptusa, lavande, paprene metvice, limunske trave … ima onaj svjež, čist miris. A drugo, Aromasin je stvarno osvježavajući i savršen je ako ste prehlađeni.