Winter Hair Care Routine

by

Kako zimski dani uskoro dolaze, vrijeme je da počnemo razmišljati ne samo o božićnim dekoracijama i 10 šalica kakaa dnevno, nego i o kosi.  Suho i hladno vrijeme gotovo uvijek uništi našu kosu, a da ne pričamo o kaosu elektriciteta. Najgore, zar ne? U nastavku govorimo kako izbjeći taj Hagrid look te o našim koracima u zaštiti i njezi kose zimi.

Kokosovo ulje

Odavno smo postale obožavateljice kokosovog ulja, koristimo ga za apsolutno sve, tako i za kosu. Osim što kosa gotovo odmah izgleda zdravije, pomaže i kod elektriciteta sa kojim zimi vodimo svakodnevni rat.

Jednom tjedno cijelu kosu namažemo kokosovim uljem. Kad imamo vremena ostavimo je tako preko noći, a ako nemamo, dovoljno je i pola sata.

Šampon i balzam

Ključ zimske njege kose svakako je hidratizacija. Lagane šampone uvijek zamijenimo onim bogatijim, pa tako i balzame za kosu kojeg zimi nikad ne zaobilazimo.

Piling za kosu

Zadnjih par godina često se spominju pilinzi za kosu. Pomažu očistiti kosu od različitih proizvoda za stiliziranje, čiste vlasište, masiraju i samim time čine kosu puno zdravijom i ljepšom.

Mi koristimo Biobazin detox piling šampon, koji nam odlično odgovara, a i poslije njega kosa nam dobije dosta volumena, što je uvijek veliki plus.

Proizvodi za opadanje kose

Opadanje kose je klasični dio procesa rasta kose, a posebno na jesen dolazi do izražaja. Osim prehrane, masaže vlasišta, dodatna pomoć kao serumi, šamponi i ulja su uvijek dobrodošli.

Jeste li čuli za Follione liniju proizvoda? Kako gubitak kose može biti uzrokovan iz različitih razloga cijela linije se sastoji od šest proizvoda posvećena tim uzrocima.

Dosta smo istraživale o njima, i došle do zaključka kako je riječ o visokotehnološkim proizvodima. Kako bi vrijedni nutrijenti ušli preko skalpa u folikule, ovi proizvode posebno razvijeni kukuruzni sirup umjesto uobičajenih tekućina na bazi alkohola ili ostalih iritirajućih spojeva. Također, tvari topljive u alkoholu se često kristaliziraju na skalpu, time ograničavajući unos nutrijenata u folikule. FolliOne proizvodi koriste spojeve topljive u vodi koji mnogo efikasnije unose nutrijente.

Još jedna zanimljiva stvar je da umjesto biljnih ekstrakata se koriste fitokemikalije, koje su ionako aktivni sastojci tih ekstrakata. Tako se preskače jedan korak i odmah se koriste izravne tvari koje će vašoj kosi vratiti snagu i ljepotu.

…………………………………

Pratite nas: