What Is A Jade Roller? Is It Worth The Buy?

by

Jade rollere možemo vidjeti svuda. Da, izgledaju odlično, ali funkcioniraju li zapravo?

 

valjak od žada recenzija

.
Ovaj poludragi kamen dio je kineske kulture još od kamenog doba. Kinezi su vjerovali, i još uvijek vjeruju da ova kamenja donose sreću, čistoću duha, jasnoću uma i dug život. U nizu legendi, jedna se posebno istakla; nakon napada tatara na Kinu, zmajevi su plakali za kineskim narodom, a te suze, kad su stigle na Zemlju, pretvorile su se u žad. Jade roller iliti valjak od žada prema brojnim tvrdnjama izumljen je za vrijeme dinastije Qing, te ga je koristila i sama carica, koja je vjerovala u njegove beauty čarolije. Sada ovaj drevni alat za ljepotu, možemo vidjeti skoro na svakome uglu.

Nakon čitanja brojnih recenzija, radoznalost je izvukla ono najbolje iz mene, i odlučila sam ga isprobati sama. Pronašla sam ‘jade roller’ na eBayu za manje od 10 dolara. Ja sam se odlučila za možda najpopularniju verziju, onu s velikim kamenom na jednom kraju i manjim kamenom na suprotnom kraju za upotrebu na manjim područjima, kao što su oko usana i očiju. No postoji stvarno toliko verzija, da će te sigurno pronaći pravi za sebe…. od ružičastog kvarcnog kamena, do teksturiranih ili pak s iglicama.

Najpoznatije prednosti valjka od žada su smanjivanje natečenosti i vrećica oko očiju, ali također bi trebao pomoći i u izglađivanju sitnih bora i opuštanju mišića lica.

 

Moje iskustvo

.
Prošlo je već 30 dana otkako koristim valjak od žada. Moja ‘beauty’ rutina započinje prvo nanošenjem seruma ili arganovog ulja, a zatim lagano valjkom prelazim po obrazima, čelu, očima i čeljusti. Na taj način pojačava se apsorpcija proizvoda, a koža postaje sjajna i glatka. Također, moram spomenuti da je važno uvijek pomicati valjak prema gore. Na slici je malo bolje prikazano…

valjak od žada recenzija

 

Ja volim staviti valjak u hladnjak nekoliko minuta prije upotrebe, osjećaj na koži bude savršen, a isto tako na taj način rješavam se natečenosti i napetosti u licu. Vjerujem da će vam se ova masaža s valjkom od žada stvarno svidjeti…. ja sam oduševljena. Kao da sam na malom spa tretmanu.

 

Jeste li isprobali ‘jade roller’?