Tri Prirodna Dezodoransa Koji će Promjeniti vaš Život na Bolje

by

Zadnjih par godina koristim samo prirodne dezodoranse. To sam se odlučila nakon jednog članka koji mi je slučajno izletio na Facebooku. Tada sam zapravo shvatila da je koža naš najveći organ, i da upije apsolutno sve što stavljamo na nju. I za to joj je dovoljno čak šest minuta! Ponekad zaista ne možemo kontrolirati neke stvari koje utječu na naše zdravlje, ali odabir dezića možemo i trebamo! Naime u tom članku je detaljno, profesionalno i lijepo bilo objašnjeno zašto bih trebali paziti pri odabiru dezića, ja vam sigurno neću moći tako dobro opisati. No, uvijek možete googlati, zar ne?

prirodne dezodoransi


Konvencionalni dezići sadrže niz štetnih stvari, samo neki od njih su aluminij i parabeni. I upravo se ovi sastojci povezuju s rakom dojke i Alzheimerovom bolesti. Parabeni su konzervansi koji zaista štete našem zdravlju. Aluminij začepljuje znojne žlijezde, te sprječava znojenje. Sad će te pomisliti pa zato ga i koristim! No, vjerujte mi vaše tijelo se mora znojiti, tako izbacuje toksine i ostale štetne stvari , a i sredstvo je za termoregulaciju. Znojenje je zdravo, a mi samo ne želimo ostavljati za sobom neugodan miris. Triclosan je još jedan sastojak koji se nalazi u dezićima kojeg ne želimo na našoj koži.


Kada prijeđete na prirodne deziće trebat će vam proces privikavanja. Naime jednom prilikom mi je prijateljica rekla :“ Gle, prirodni dezići meni ne pomažu, znojim se još više, pa čak ni ne mirišimo ugodno“. Vaše tijelo se treba detoksicirati, dajte mu priliku mjesec dana. Vjerujte mi vrijedi će. No hajdemo sad prijeći na recenziju prirodnih dezića koje sam koristila zadnjih doginu dana.

SCHMIDT’S Rose Vanilla


Ovo je zasigurno jedna od popularnijih dezića. Dolazi u plastičnom klasičnom pakiranju u obliku stika. Sadrži 75g . Ima prekrasan miris ruže i vanilije. Miris je elegantan i profinjen nimalo zagušljiv i sladak. Ne sadrži štetne sastojke. Primijetila sam da je učinak zaista dugotrajan. Dovoljna je zaista mala količina proizvoda. Kao nedostatke bih navela žute mrlje na bijeloj ili svijetloj odjeći. Kada sam primijetila mrlje, počela sam ga nositi samo s tamnom odjećom. Moram napomenuti ako ga koristite u hladnijim mjesecima morat će te ga prethodno malo zagrijati u dodiru sa vašom kožom, pa tek onda razmazati. Cijena je oko 70 kn.

prirodni dezić


URTEKRAM ROLL-ON deo crystal rose


Urtekram je Danski brend prirodne organske kozmetike. Tvornica im se nalazi na sjeveru Danske. Svi njihovi proizvodi imaju ekološki certifikat, veganski su te ne sadrže kemikalije i sintetičke konzervanse. Opet sam odabrala miris ruže, no u ovom deziću miriši potpuno drugačije nego u prethodnom deziću. Ovaj miris je svježiji, na trenutak mi zna zamirisati i menta, iako ju dezodorans ne sadrži. Hipoalergeni dezodorans u obliku kristala, je kristalni kamen mineralnog podrijetla. Upravo zbog ovog kamena, bakterije nestaju. Roll on je jednostavan za koristiti za razliku od Schmitovog dezića koji se prethodno mora malo zagrijati. Ne ostaju mrlje na odjeći, vrlo je nježan i lagan. Jedno što nije baš dugotrajan , ali uvijek ga možete ponovno nanijeti zar ne. Cijena 44 kn

prirodni dezić

BEN&ANNA Vanilla orchid


Ben& Anna su dezodoransi s potpuno prirodnim sastojcima. Ono što mi se odmah svidjelo je njihovo pakiranje, naime pakirani su u ambalažu od recikliranog starog papira. 100% veganski proizvod, koji nije testiran na životinjama. U njihovim dezićima su sastojci poput shea maslaca, i sode . Ono što sam primijetila je vrlo lagano nanošenje, ne ostavljaju masni film na koži, te je vrlo blag. Ja sam uzela miris vanilla orchid koji miriši vrlo nježno i blago. Naime ovaj deo preporučuju za osjetljivu kožu. Miris je suptilan, nježan, i dosta smirujući. Ja sam ga platila 68 kn za 60g proizvoda.

prirodni dezić