Što je to Makeup Eraser? Skida li Stvarno Šminku?

by

Svima nam je poznato pravilo – ‘skini šminku prije spavanja’, zar ne? Koliko god skidanje šminke zna biti gnjavaža, ono je preduvjet lijepe i zdrave kože. Bilo to skidanje micelarnom vodicom, gelom ili pak pjenom – to je korak koji ne smijemo preskočiti. Kako bi si olakšale taj proces i učinile ga što kraćim a time i učinkovitijim, odlučile smo isprobati Makeup Eraser. Vjerujemo da ste svi već čuli za ovu čarobnu krpicu – hvalile su je mnoge blogerice, vizažistice i ostale zaljubljenice u make-up. No što je čini tako posebnom?

Prema njihovoj stranici Makeup Eraser je posebna tkanina koja svojim vlaknima, samo uz pomoć vode, očisti svu šminku pa i vodootpornu bez ikakvih dodataka bilo kakvih sredstava za skidanje šminke.

.

makeup eraser recenzija

.

Moramo priznati u početku smo bile malo skeptične. Kako jedna tako mala krpica može skinuti cijeli makeup s lica i to samo uz pomoću vode?! Kako? Znatiželja je proradila u nama, uzele smo Makeup Eraser u ruke i krenule skidati makeup. Naša reakcija bila je- WOOW! Potpuno iznenađenje. Puder, rumenilo i bronzer skinuli su se u minuti. Ono što nam je malo zadavalo probleme bio je makeup na očima – maskara i tuš za oči. Koliko god se trudile brisati, šminka je i dalje bila prisutna, ne u tolikoj mjeri kao na početku, ali je bila vidljiva. Ne znamo je li to do nas, ali isti problem smo imale obje. Ono što moramo naglasiti da je krpica jako mekana i ne ostavlja nikakve iritacije.

Za vas smo odlučile napraviti nekoliko swatcheva na ruci kako biste vidjeli kako krpica funkcionira. Na prvoj slici su puder, vodootporni mat ruževi crveni i tamno smeđi i tuš za oči, druga slika prikazuje koliko je Makeup Eraser skinuo šminke s ruke. Mogu se vidjeti samo mali tragovi ruževa koje stvarno inače moramo par puta proći s micelarnom kako bi se skinuli.

makeup eraser recenzija

No sve u svemu, definitivno bi je preporučile. Ne samo zbog učinkovitosti, nego i zbog činjenice da time pridonosite i očuvanju okoliša. Iako su maramice za brisanje šminke svima najlakša opcija, one su isto tako jedan od najvećih zagađivača okoliša. Dnevno se baci 9.3 milijuna vlažnih maramica, većina ih je napravljena od poliestera te drugih bioloških nerazgradivih materijala. Zbog svakodnevnog povećanja količina otpada, krajnje je vrijeme da svi počnemo razmišljati o upravljanju otpadom te poduzimati konkretne mjere. Pravi početak u tome bilo bi izbacivanje vlažnih maramica – zar ne?  

Makeup Eraser predviđen je za višekratnu upotrebu do 1000 korištenja i traje 3 do 5 godina.

KAKO KORISTITI MAKEUP ERASER?

  • Prije prve upotrebe potrebno je oprati Makeup Eraser u perilici. To je nešto što mnogi često zaborave, a zapravo je najbitniji korak, jer se s time aktiviraju vlakna.
  • Pomočite krpicu toplom vodom i sa prednjom stranom Makeup Eraser-a ( onom na kojoj nije etiketa) kružnim pokretima uklonite šminku.
  • Okrenite Makeup Eraser na drugu stranu, onu s etiketom i prođite opet kružnim pokretima preko lica – na taj način će te napraviti i piling.
  • Kada završite, obavezno operite Makeup Eraser.

Kako vi inače skidate šminku? Jeste li isprobali Makeup Eraser?

…………………………………

Pratite nas: