Niacinamide – Moćni Sastojak Koji Rješava Hiperpigmentacije i Akne

by
Niacinamide 10% + Zinc 1%

Već dugo vam obećajmo napisati recenziju o The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1% serumu. Stalno ga hvalimo na Instagramu, ali i ovdje na blogu, i zasigurno možemo reći da nam je ovo najdraži proizvod od The Ordinary-a, ali ne samo od njih ovo nam je najdraži proizvod od svih kozmetičkih proizvoda koje imamo. To pokazuje već sigurno dvadeseta bočica, i naručivanje zalihe da nam slučajno ne ponestane.

U ovoj maloj staklenoj bočici krije se niacinamid (vitamin B3) u visokoj koncentraciji koji dolazi zajedno s cinkovom soli koja pomaže pri ravnoteži proizvodnje sebuma.
Niacinamide 10% + Zinc 1%

No kako je krenula ljubav prema ovom proizvodu, rekla bih sasvim slučajno. Oduvijek sam imala čisto lice, pristići i akne su mi bili nepoznanica dok doslovno preko noći se sve promijenilo. Jedno jutro sam se probudila sa par akni, mislila sam da je to hormonski, ili od previše slatkoga.

Ali stanje se nije popravljalo, s vremenom je postajalo sve gore i gore. Sljedeći moj potez je bio dermatolog. Svakih dva tjedna sam išla na kontrole, čišćenje lica, i koristila sam dosta proizvoda koji su dodatno isušivali moju kožu i sve je izgleda još gore. Da ne pričam o bolovima. Svi koji imate akne, ili ste ih imali razumijete ovo stanje.

Jedan dan sam odustala od terapije od dermatologa i odlučila promijeniti sve proizvode, pojednostavniti ih. Prvi proizvod koji sam tad uvela je The Ordinary Nincinamide 10% + Zink 1%. Sve ostale kreme sam izbacila osim ponekad Avene hidratante kreme o kojoj smo vam već pisali. Za umivanje sam koristila Eucerin sindet sapun, koji je blag, jednostavan i ne nadražuje kožu.

Već u prvih mjesec dana primijetila sam velike promjene, cistične akne su nestale, i ostale su samo flekice. S redovnim mazanjem moje lice se skroz očistilo. Voljela bih da imam slike kako bih vam pokazala razliku. Više nemam problem s aknama, a ako se i pojave u ono vrijeme mjeseca, vrlo brzo nestanu. Sad vam je jasno zašto sam rekla da bez ovog proizvoda ne mogu. Ostale proizvode rotiram, i mijenjam ali cink je svakodnevno nam mom licu.


The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1% odličan je za masnu i mješovitu kozu, smanjuje lučenje sebuma, savršen je za hipergmentacijske mrlje od prištića i akni, a s vremenom koža postaje ujednačena. Proizvod možete naručiti na njihovoj stranci, na Asosu ali od nedavno i u duglasu. Cijena proizvoda je 60 kn.