Kupke Kao Dio Self-Care Rutine

by
bombi

Tuš ili kada? Obično ćemo  i kod ovoga pitanja naići na niz različitih argumenata.  Sigurne smo da bi na ovo pitanje većina odgovora išla u korist tuša. Tuširanje je vrlo brzo i jednostavno te ne uzima mnogo vremena, ali postoji nešto što nam tuš definitivno ne može pružiti, a to je opuštanje.  Sjetite se samo Chandlera iz Prijatelja; jednom kad je ušao u toplu kadu punu mjehurića, toliko se zaljubio u ovaj način opuštanja da nije htio van.

No, osim opuštanja, postoji niz znanstvenih dokaza koji nam zapravo pokazuju da je kupanjezdravo.  Naravno, higijena je polazdravlja, ali ovdje ne govorimo samo o higijeni. Topla kupka može sniziti visokkrvni tlak pa se s time i smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Ako imateproblema s nesanicom, od velike vam pomoći može biti upravo topla kupka.Poslije napornog treninga ili trčanja, definitivno je najbolje opustiti mišićeu kadi. Napunite kadu sa toplom vodom te dodajte sol i eterična ulja. Vjerujetenam, ovo djeluje poput sna!  Kako mi jakovolimo kupke, otkrile smo i da veoma pomažu kod prehlada, pogotovo ako u njihstavimo eterično ulje od mente.  Osim štopomaže kod disanja u slučaju začepljenog nosa, također jača imunitet i ubrzavaproces oporavka.

Ako vas još nismo uvjerile, onda vam moramo postaviti ovo pitanje. Znate li da topla kupka ubrzava sagorijevanje kalorija? Naime, kupka potiče znojenje tijela, a znojenjem se izbacuju toksini i sagorijevaju kalorije. Savršeno zar ne?

bombi bombice
bombi bombice

Osim soli i eteričnih ulja, u kupke možete stavljati i bombice te gelove za tuširanje. Mi uvijek koristimo prirodne proizvode te vrlo često bombice radimo same (pogledajte kako). No ako volite lijepe proizvode kao i mi, Bombi ima preslatke bombice koje su također prirodne i nisu testirane na životinjama. I da, ručno su rađene. Da, ručno! Mi nismo mogle vjerovati, izgledaju poput malih kolačića.  Toliko su slatke i lijepe da nam je ponekad teško ih ubaciti u kadu i gledati ih kako se tope. Posebno su nam drage u verziji cupcake-a i malog secret gardena.

Svaka bombica je napravljena uz dodatak eteričnih ulja koja potpuno osvježavaju kupku, al ii prostor. Ako niste tip za bombice uvijek možete koristiti gel za tuširanje.  Lime Sublime ima vrlo osvježavajući miris. Obogaćen je eteričnim uljima limuna i limete koji zbilja podižu. Upravo iz tog razloga je odličan ujutro kada nam treba mali poticaj da se razbudimo. Što kažete na krute gelove za tuširanje? Mi ih volimo upravo iz razloga što ne dolaze u ambalaži. Znači manje plastike i zagađivanja okoliša. Vrlo ih je jednostavno koristiti te imaju vrpcu koja olakšava njihovo spremanje do sljedećeg korištenja. Let it Bee kruti gel za tuširanje  ima vrlo umirujući i opuštajući miris meda.

bombi kruti gel za tusiranje