Cruelty-Free & Vegan Skincare And Makeup Brands To Try

by

Kao veliki ljubitelji životinja i ponosne vlasnice hiperaktivnog psa Ollia i ‘grumpy’ mačke Mrvice, zadnjih nekoliko godina trudimo se donositi mudrije i informiranije odluke, a isto tako postale svjesnije što stavljamo na našu kožu. Bila bi laž kada bih rekle da smo se potpuno prebacile na cruelty-free kozmetiku, ali smatramo da je to proces, a mi ga provodimo korak po korak.

Pronalazak cruelty-free proizvoda, koji su isto tako veganski može biti malo zeznuto. Iz tog razloga napravile smo popis najboljih cruelty-free brendova za njegu kože i makeup-a.

 

NOTO botanics

NOTO botanics je veganska i cruelty-free kozmetička marka, poznate celebrity makeup artistice, Glorije Noto. Linija proizvoda uključuje hidratantni toner, serum za kožu, ulje za tijelo i kosu, highlighter u kremi i stiku.

cruelty free kozmetika

photo: Instagram @noto_botanics

 

OZN

Zahvaljujući Nini Skarabeli sada imamo veganske i cruelty-free lakove za nokte. Njemački brand OZN je ekološki prihvatljiva alternativa konvencionalnim lakovima za nokte, te unatoč izbjegavanju štetnih sastojaka, intenzitet i sjaj boje se ne gubi. OZN također nudi široku paletu boja, tako da vjerujemo da će svatko za sebi pronaći onu savršenu.

 

cruelty free kozmetika

photo: OZN

 

AKHAL BEAUTY

Australijski organski, veganski i cruelty-free brend čiji su proizvodi napravljeni od sastojaka koji se uzgajaju i obrađuju u Maroku, kao što su Arganovo ulje, Rhassoul ( prašak napravljen od vulkanskih stijena), čista ružina voda i ulje sjemenki krumpira. Najbolje od svega, Akhal Beauty donira 1$ za svaki prodani proizvod, neprofitnoj organizaciji CIFD. (organizacija koja pomaže djeci iz udaljene regije Maroka u obrazovanju i poboljšanju životnih uvjeta.

cruelty free kozmetika

photo: Akhal

 

skyn ISLAND

Linija proizvoda inspirirana prirodom i netaknutim prirodnim resursima Islanda. Proizvodi smiruju, stabiliziraju, hidratiziraju kožu, vračajući je u sjajno, mladenačko stanje.

Obsessive Compulsive Cosmetics

Osnovana u New Yorku, Obsessive Compulsive Cosmetics ima sve: od balzama za usne, sjenila za oči, makeup četkica do lakova za nokte.

 

 

Šećer na kraju…. GREEN CHIC

Green Chic je platforma za online kupnju gdje možete kupiti prirodnu i organsku kozmetiku. Možete pronaći brendove kao što su Absolution, Grown Alchemist, Melvita i The Organic Pharmacy. Sva kozmetika na stranici je cruelty free, a isto tako ambalaža je ekološki prihvatljiva.

cruelty free kozmetika

photo: Green Chic

 

Ako želite znati nešto više o testiranju na životinjama, i kako pomoći možete pročitati ovdje.

 

 

photos: Noto botanics, Green Chic, Akhal, Obsessive Compulsive Cosmetics, skyn ICELAND