Cosmel Kozmetika- Moji Favoriti

by

Zadnjih par godina otkako sam se okrenula u smjeru prirodne kozmetike, otkrivam sve više brendova koji zbilja imaju kvalitetne proizvode ali i odličan odnos prema sastojcima. Posebno me raduje što zaista puno kozmetičkih brendova prirodne kozmetike dolazi upravo iz Hrvatske. Cosmel je jedna od njih. Kako sam pročitala na njihovoj stranici samo ime Cosmel dolazi od dvije riječi. Cos predstavlja kozmetiku a mel Melitu kreatoricu svih proizvoda. Postajete li i vi maleni detektivi kad je riječ o kozmetici? Ja volim znati odakle je brend, koje sastojke koriste, jer naposljetku te proizvode stavljamo na našu kožu. Bitno je!

cosmel


Od Cosmela smo isprobale dva proizvoda, i oduševile se toliko da želimo apsolutno sve od ovoga brenda. Prvo bi pisala o Cosmel okoločnoj kremi. Uvijek vodim borbu s okoloočnim područjem. Vrlo često je suho, ali i jako, jako osjetljivo. Reagira suzama na apsolutno sve. Krema Eye Cream Extra Sensitive je baš to! Ekstra nježna krema za ekstra nježnu i osjetljivu kožu. Sadrži hijaluronsku kiselinu, mineralni kompleks, organska ulja i prirodne ekstrakte. Od ulja koriste nevenovo, jojoba, avokado te sjemenke grožđa i mandarine. Prirodni dekstrati koji se nalaze u kremi su preslica zeleni čaj i tratinčica. Upravo me je iznenadila preslica. Iskreno nisam je primijetila u kremama. Inače je vrlo često pijem kao čaj. Ako niste znali ova bilja se smatra jednom od najstarijih biljaka na svijetu. Što sam više čitala o preslici bilo mi je jasnije zašto se nalazi u ovoj kremi. Naime preslica jača vezivno tkivo, hidratizira, te djeluje savršeno kod upaljene i suhe kože. Krema je jako nježna, bez intenzivnog mirisa. Hranjiva je ali opet nije masna. Primijetila sam da koža izgleda puno bolje, i zdravije. I oči mi nisu suzile! Zakon zar ne?

cosmel


Dosta ljudi govori da su tonici jako bitni u očuvanju zdravog izgleda kože. Hidratiziraju, djeluju anti age pa i čiste pore. Kod Fresh Hydro Tonera su me isto kao i kod okooločne kreme oduševili sastojci. Toner sadrži hrvatsku prirodnu mineralnu vodu, hidrolat naranče , aloe veru zeleni čaj borovnicu i đumbir. Sami sastojci zvuče poput nekog finog osvježavajućeg čaja. Upravo ti sastojci djeluju antioksidativno te hidratiziraju kožu. Ono sto se meni sviđa, je osvježavajući miris ( da spomenula sam već, poput čaja) i što ga koža lijepo upija. Imala sam iskustva s tonicima da su dosta ljepljivi i kao da sjede na koži s ovim nisam imala takvih problema. I da nema alkohola!

cosmel