5 Simple Beauty Tricks To Deal With A Bad Skin Day

by

make up trikovi

Svi smo barem jednom iskusili taj dan, kada nam koža nije izgledala savršeno, zar ne? Prištići tamo, podočnjaci vamo. Ono što nas najviše smeta je da se to uvijek događa u najgore moguće vrijeme. Kao što je slikanje za osobnu (ugh…).
Ali tijekom godina naučile smo što najbolje odgovara našoj koži, a i s time par trikova koji poput čarolije, pretvaraju našu kožu iz beživotne u zdravu, sjajnu i blistavu u samo nekoliko minuta. Ovo je naša tajna:

Trik broj 1 #maske za lice

Opsjednute smo s maskama za lice. Kako obje imamo mješovitu kožu, koja ima tendenciju da se mijenja iz super masne u užasno suhu, maske za lice stvarno čine čuda. Obožavamo isprobavati nove maske, ali nekako se uvijek vraćamo Avon-ovoj Clear Skin Black Mineral maski, koja ne samo da čisti pore nego i izjednačava naš ten općenito.

Trik broj  2 #korektor

Korektor je apsolutni must have kozmetički proizvod! U samo nekoliko poteza, poput gumice briše i prekriva i najveće nepravilnosti. Mi obožavamo Soft Matte Complete korektor od Narsa. Izgleda vrlo prirodno na licu, traje cijeli dan i prekriva i najtvrdoglavije nepravilnosti.

beauty trikovi

Trik broj 3 #led

Kada govorimo o njezi kože, led je superman za nju. Vjerujte nam. Masiranje lica kockicama leda, smanjit će crvenilo, poboljšati cirkulaciju, isto tako smanjiti pore, zagladiti kožu i dati joj zdravo rumeni izgled.

Trik broj4 #hidratacija

Svakoj koži potrebna je hidratacija, bila ona mješovita, masna, normalna ili suha. Zato je vrlo bitno posvetiti vrijeme upravo njoj. Posebno ako imate problema sa suhom, beživotnom kožom. Serum ili pak ulje, učinit će čuda vašoj koži.

Naši favoriti su Arganovo ulje i Avene Hydrance Light Emulsion

Trik broj 5 #pasta za zube

Pasta za zube sjajno je oružje u borbi protiv prištića. Natapkajte malo paste za zube na upaljeni prištić, ostavite 10 minuta da djeluje. I to je to. Problem riješen.

make up trikovi

Kada govorimo o makeupu i postizanju tog profesionalnog look-a, beauty blogeri znaju najbolje. Pitale smo tri sjajne beauty blogerice, koje su to njihove makeup tajne i trikovi kada imaju taj grozni ‘bad skin day’, evo što su rekle:

Lyndsey ,LYNDS ONLINE

BLOG: lyndsonline.com

Kad imam loš dan s kožom, i pojave mi se prištići, instinktivno bi bilo prekriti ga s više slojeva pudera i korektora. Moj tik je, napraviti potpuno suprotno. Prvo stavim CC kremu, a zatim jedan sloj korektora samo na prištiće. Korektor kojeg obožavam je od The Makeup Revolution, njega uvijek preporučujem svima! CC krema ujednačava ten, a korektor pokriva. Previše slojeva naprave stvari još gorima!!

Charline, CHARLINE HAS A BLOG

BLOG: charlinehasablog.blogspot.com

Rekla bih da je moj trik ne stavljati previše proizvoda na kožu. Previše proizvoda neće riješiti problem, barem ne odmah. Moj najdraži proizvod za dane kada mi je koža u ne baš najboljem stanju je korektor! Koliko god ja volim pudere s potpunim prekrivanjem, kada je gadan prištić niti on ga ne može prekriti. Ali kombinacija pudera i korektora uvijek upali. Ako baš trebam imenovati jedan korektor, rekla bih Nars Soft Matte.

Ana, 365 BEAUTY TIPS

BLOG: 365beautytips.com

Kada mi je loš dan, i imam dosta prištića, volim se poslužiti svojom paletom s korektorima, te nanijeti dva sloja bilo kojeg pudera koji ima visoku moć prekrivanja. Uvijek koristim pologu za lice (primer) i fiksator. Također, fokusiram se na make up na očima, koristeći tamnije boje, kako bih pozornost privukla na taj dio lica. Na ovaj način sve bude pokriveno, a i teže ih je uočiti pored istaknutih očiju.