Avril Micelarna Otopina i Gel za umivanje| Recenzija

by

Moram priznati da nisam bila upoznata s Avril kozmetikom, dok nisam prelistavala Terra Organica stranicu. Često zalutam po apsolutno svakoj kategoriji, kako bih što bolje vidjela što se nudi od organske kozmetike. Kod Avril proizvoda odmah me je privukao opis. Prirodna i organska kozmetika. Zatim sam sastojke provjerila na mojoj aplikaciji „Clean beauty“. Na prvu mi se svidjela i ambalaža, koja je vrlo jednostavna kao i sam dizajn proizvoda. No, i ime… Neka dignu ruku svi kojima je odmah Avril Lavigne pala na pamet.. ne moram ni pisati kako sam cijeli dan pjevušila „He was a skater boy she said, see you later, boy he wasn’t good enough for her”

Avril je naime francuski kozmetički brend. Osnovani su 2012 godine, kako bi priuštili svakoj ženi organsku kozmetiku prihvatljivih cijena. Sam brand drži se svojih visokih standarda, oko kvalitete, zaštite okoliša, cijene te same usluge. Svi proizvodi imaju neovisni ECOCERT certifikat. On jamči da je najmanje 95% biljnih sastojaka kontroliranog biološkog porijekla. U skladu s europskim važećim propisima, Avril ne vrši testiranje na životinjama, ni za sirovine niti za gotove proizvode.


Prvi proizvod koji sam stavila u košaricu je bila Avril micelarna otopina. Proizvod dolazi u plastičnoj ambalaži, te sadrži 500 ml, cijena je 55 kn. Vrlo dobra cijena, za organski i prirodni proizvod. Jedan od sastojaka je aloa vera koja jako lijepo hidratizira kozu. Miris je vrlo blag i nježan, kao i sama otopina. Moram naglasiti da me oči uopće nisu pekle, što je inače kod mene uvijek slučaj s micelarnim otopinama. Ono sto me je jako ugodno iznenadilo je vrlo dobro skidanje make up. Dovoljno je zaista lagano proći po koži, i skinut će apsolutno sve. Kao minus bi navrla ambalažu. Iako mi se na prvu svidjela, jednostavnost iste. Kasnije sam uvidjela probleme. Naime sam čep kod ambalaže negdje propušta, pa ukoliko ju mislite nositi na putovanje, predlažem da to ne radite. Meni je pola proizvoda iscurilo u kozmetičku torbicu.

avril

Gel za umivanje također branda Avril dolazi u jednostavnoj tubi. Vrlo suptilnog I nježnog mirisa. Sadrži organsku aloe veru i ekstrakt nevena. Vrlo je blag te ne isušuje kožu. Mislim da bi odgovarao svim tipovima kože, tako i onoj osjetljivoj. Sam proizvod ne sadrži SLS, SLES, nego prirodne tenzide iz kokosa koji su biorazgradivi i ne štete okolišu. Gel mi se jako svidjeo, te ću ga svakako nastaviti koristiti I dalje, posebno u toplim mjesecima.