3 Maske za Lice Koje Naša Koža Obožava

by

Zadnji par godina izrazito pazim što stavljam na kožu. Prije kupnje bilo kojeg proizvoda dobro istražim što sve proizvod sadrži. Budimo realni sve beauty kompanije napisati će hvalospjeve samo kako bi nam prodali proizvod. Realno na žalost tako svijet funkcionira.

Većina proizvoda puna su kemikalija, i loših sastojaka, koji ne samo da neće apsolutno ništa napraviti našoj koži, nego velike su mogućnosti da će je dodatno pokvariti. Prije jedno 8 godina, imala sam iskustvo s aknama. Tada moje čisto lice preko noći su napale akne. Kažem napale jel je to doslovno tako izgledalo. Cistične bolne akne pokušala sam riješiti sa svime što mi je izgledalo obećavajuće. I ništa nije pomagalo, pa sam otišla kod dermatologa. Čovjek bi zaista mislio da će mi odlazak dermatologu pomoći, ali nije. Dobila sam jako puno preparata koje su mi strašno isušivale kožu, do te mjere da mi se koža ljuštila, samo osmijeh meni bi bio poprilično bolan.

Tada sam rekla dosta! Krenula sam istraživati, čitati, i shvatila sam da dosta toga mogu sama. Prvo promijeniti prehranu, naravno. Sve kreće od toga. No, zamijenila sam čitavu preparativnu i dekorativnu kozmetiku.

Preparativna kozmetika je zasigurno jako važna. To sam tad shvatila. Počela sam koristiti proizvode koji možda nisu toliko razvikani ali imaju niz kvalitetnih sastojaka. Prestala sam isušivati kožu. I rezultati su došli polako ali sigurno. Pogodite što? Sada mogu izaći van sa samopouzdanjem, bez pudera. Ato je tad bilo nezamislivo.

Tada sam uvela i maske za lice. O kojima ću vam danas malo vise toga napisati. Prva maska s kojom sam krenula je bila homemade. Glina! Sigurna sam da ste upoznati s ljekovitostima gline. Glina koju ja i dan danas koristim barem dva puta mjesečno je Bentonit glina. Ovaj fini vulkanski pepeo je snažan detoks i jako je ljekovit. Iako se može koristiti i oralno ja sam ju koristila samo kao masku. Jednu žličicu gline pomiješala bi s mrvicom jabučnog octa i vode. Pastu bi nanijela na lice i držala 10 tak minuta. (Pripazite ova glina ne smije doci u doticaj s metalom, pa ju miješajte s plastičnom ili drvenom žlicom) Nakon maske lice može biti malo crveno ali brzo se smiri. Ovo mi je i danas najdraža maska za čišćenje kože.

No, ako nisam raspoložena za miksanje, ili sam na putu gotovo uvijek ću posegnuti za Ordinary maskom za lice. The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque sadrži također glinu, ali osim gline u njoj su i salicilna kiselina i ugljen. Ovi sastojci zaista divno pročišćavaju pore, i poboljšavaju teksturu koze. Gotovo odmah poslije maske primijetite kako je koža mekša i izgleda puno zdravije. To ni ne čudi s obzirom na to da salicilna kiselina pomaze u uklanjanju mrtvih stanica s površine kože.

Hranjive maske nisam često koristila, pogotovo kada sam imala akne. Obično sadrže dosta sastojaka koje meni odmah, izazovu akne. Kod hranjivih maski sam puno opreznija. Avril hidratantna maska za lice sadrži odlične sastojke i do sada mi apsolutno nikad nije radila probleme. Sadrži aloe veru i shea maslac i odlična je za osjetljivu i suhu kožu. Ja ju ne stavljam svaki tjedan, koristim ju po potrebi. Avrli kozmetika je ispitana i certificirana prema strogima pravilima ECOCERT-a, ne sadrži parabene i 99& sastojaka je prirodnog porijekla.


Zadnju masku koju sam isprobala i koja nas je obadvije oduševila je od Afrodite. ART of SPA Jogurt/Maska za lice & tijelo Grožđe osim sto prekrasno mirisi, stvarno djeluje. Maska ne sadrži parabene,silikone i umjetne boje. Hidratizira, i lice poslije nje nije masno.